Liever de natuur in? De omgeving van onze camping biedt tal van mogelijkheden!

 

 Arboretum Geffen

Een arboretum of bomentuin is een bomenverzameling in een (grote) tuin of een park. Zo'n levende verzameling van veel verschillende soorten bomen (en struiken) kan zijn aangelegd met een speciaal doel bijvoorbeeld educatie en/of met het doel om een collectie te vormen en/ of een gedenk plaats in te richten en/of andere redenen.
Het woord arboretum stamt van het Latijnse 'arbor' = boom.
Een arboretum (meervoud: arboreta) is een gespecialiseerde botanische tuin. In een botanische tuin worden allerlei soorten planten gehouden; in een arboretum vooral winterharde houtige gewassen. Soms vormt een arboretum ook een onderdeel van een botanische tuin. En in de meeste botanische tuinen staan natuurlijk ook bomen en struiken.

De Stichting Arboretum Geffen streeft naar een park dat uiteindelijk aansluiting zoekt bij de natuurgebieden Maashorst/Herperduin en nodigt onder andere personen uit die een boom willen planten in dit bijzondere initiatief. Ook bomen met een bijzonder verhaal, die in de gemeenschap om wat voor reden dan ook hinderlijk zijn bij nieuwe ontwikkelingen geven wij graag een plaats in het Arboretum.

http://www.arboretumgeffen.nl/ 

 

Geffense plas
De Geffense plas is een natuurbad met een zandstrand , gelegen aan de rand van Oss tegen Geffen aan. Er is een strandpaviljoen met terras. In de omgeving van de Geffense plas vindt u tal van wandel- en fietsmogelijkheden.

Gielekespad 10, 5343XN Oss
073 532 40 66

 

 

Ivo van Dinther pad (Wandelroute, 6 km rond molen 'Zeldenrust')
Pater Ivo van Dinther, geboren te Geffen aan de Bergstraat 37 en overleden in het Karmelietenklooaster te Boxmeer. Tot priester gewijd in 1943 en pastoor, rector, leraar en prior. Voor Geffen en de Maaskant blijft hij van grote betekenis als voordrachtskunstenaar, verteller en schrijver van gedichten, verhalen en toneelstukken in het Brabants dialect en om zijn schilderkunst. Inspiratie putte hij uit zijn jeugdherinneringen van het oude Geffen, uit zijn geloof, de natuur, het Brabants landschap en het leven van de eenvoudige boerenmens. Laat u inspireren door de gedichten, uit zijn dertigtal geschreven werken, langs het pad te lezen.

www.toerismeoss.nl

 

Maashorst
Natuurgebied Maashorst is een 2400 hectare groot aaneengesloten landschapspark dat zich uitstrekt over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden. Een bezoekerscentrum bevindt zich bij de buurtschap Slabroek bij Nistelrode. Het gebied bestaat uit een aantal verschillende landschapstypen: naaldbos, vaak op vastgelegd stuifzand, een viertal verspreide heidevelden (samen zo’n 200 ha groot), enkele vennetjes, modern landbouwgebied, ouderwets boerenland met akkers, natte graslandjes en houtwallen. Er zijn diverse wandelingen in het natuurgebied uitgezet en het gebied wordt doorkruist door veel fietspaden, zoals het Slingerpad.

www.demaashorst.nl

 

Brabant Vertelt (app)
Brabant vertelt. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Of over het ontstaan van het landschap. Elke fiets- en wandelroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word u mee op reis genomen door de vele verhalen die Brabant rijk is. De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen en ook leuk voor kinderen. Samen ontdekt u de mooiste plekken en verhalen van Brabant. Download de app en ga samen op pad!

www.brabantvertelt.nl