Hieronder een kleine greep uit de culturele mogelijkheden die zijn te vinden in de buurt van onze camping:

 

Museum Jan Cunen, Oss
Gehuisvest in de fraaie neoclassicistische Villa Constance. In de sfeervolle zalen van de voormalige fabrikantenvilla zijn zowel negentiende-eeuwse als hedendaagse beeldende kunsttentoonstellingen te zien. Het tentoonstellingsprogramma van Museum Jan Cunen is dynamisch en afwisselend, waardoor er bij ieder bezoek iets nieuws te ontdekken valt.

Molenstraat 65, 5341 GC Oss
0412 798 000
www.museumjancunen.nl

 

Kasteel Heeswijk
Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De huidige vorm dateert uit 1835, het resultaat van een grondige verbouwing en uitbreiding naar de wensen van Andre, baron van Bogaerde, die van Kasteel Heeswijk z'n woon- en werkpaleis maakt. Hij geniet vooral bekendheid als eerste gouverneur van de Koning. De provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als Topmonument en is op verschillende dagen open voor publiek.

Kasteel 4, 5473 VA Heeswijk-Dinther
0413 292024
www.kasteelheeswijk.nl

 

Bijenhal Geffen
In dit informatiecentrum vindt u alle informatie over bijen van zowel vervlogen tijden als de hypermoderne imkerij. Naast de gereedschappen voor de imkerij treft u vele honing- en waspersen aan alsmede verschillende typen bijenkasten en korven. U kunt niet alleen de bijen veilig achter glas zien, maar u kunt bijvoorbeeld ook het honingslingeren bekijken. Het informatiecentrum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Andere dagen en tijden na telefonische afspraak. Demonstraties, workshops en rondleidingen worden regelmatig verzorgd maar kunnen ook op verzoek worden afgestemd.

Leiweg7, 5386 KR Geffen
06-2043 1610
www.ecopoll.nl

 

Kamelenmelkerij Smits
Kamelenmelkerij Smits is de eerste en vooralsnog enige kamelenmelkerij in Europa. Kamelenmelk smaakt ongeveer hetzelfde als koemelk en is volgens de FAO (de wereld voedsel organisatie) een van de gezondste dierlijke melksoorten. Kamelenmelk bevat namelijk geen beta-lactoglobuline, het eiwit dat een grote rol speelt bij het ontstaan van koemelkallergie. Er zijn verschillende mogelijkheden om op afspraak een rondleiding te krijgen op de kamelenboerderij. Voor kinderen is er een speciaal programma, ook is de locatie rolstoelvriendelijk. Voor mensen die liever in kleinere aantallen de kamelenmelkerij bezoeken, worden er regelmatig kamelenkijkdagen georganiseerd.

Werstkant 16, 5258 Berlicum
073-7078087
www.kamelenmelk.nl