Lente

 

Hieronder volgens foto's van jonge dieren. 

Nieuws:


Ons Animatieteam (broer en zus) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen.


 

Het is lente op de Camping:

 

 


 

Kom jij een keertje kijken naar alle jonge dieren?laughing


 

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De Camping gaat open het eerste weekend van April.

Teus aan het 'werk'.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Wist je dat,

 

Op 10 minuten fiets afstand van onze Camping een arboretum te vinden is?

Een arboretum of bomentuin is een bomenverzameling in een (grote) tuin of een park. Zo'n levende verzameling van veel verschillende soorten bomen (en struiken) kan zijn aangelegd met het doel om kennis en materiaal te vergaren voor de bosbouw of boomkwekerijen, en/of met het doel om een zuiver wetenschappelijke collectie te vormen, en/of met een educatief doel.

 Bron: Wikipedia

Voor meer informatie:  arboretumgeffen 

 

 

 

 

 

 

 


 

9 redenen om te kamperen op De Geffense Berg

 

1 Gemoedelijk en gastvrij

Op mini-camping De Geffense Berg ervaar je de gulle Brabantse gastvrijheid. Je wordt er met open armen ontvangen door familie Van Dinther-Brooijmans: het begin van een gezellige en onvergetelijke vakantie! Je voelt je er al snel helemaal thuis. Niet voor niets zijn er gasten die ieder jaar weer opnieuw gaan kamperen bij de boer. Kijk er niet van op als Liesbeth en Frans je járen later nog gewoon herkennen.

 

2 Een gezellige beestenbende

Wat is een boerderij nu zonder dieren? Natuurlijk zijn er op De Geffense Berg heel veel dieren te vinden. Kippen, koeien, geiten, hertjes, vogels in alle kleuren van de regenboog … Er springen zelfs een paar kleine kangoeroes rond! En vergeet Broer en Zus niet: twee mollige zwijntjes die zó lelijk zijn, dat het juist weer schattig is. Voor de liefhebber zijn er op de camping verse scharreleieren te koop van onze eigen kippen. Kinderen mogen meehelpen met het voeren van de dieren – wist je dat de kangoeroes gewoon paardenbrokken eten?!

 

3 Superschoon en keurig onderhouden!

Het vorige kopje noemden we ‘Beestenbende’. Misschien trekt boerin Liesbeth daarbij haar wenkbrauwen op, want die houdt helemaal niet van een bende! Liesbeth is proper en poetst heel wat af op de mini-camping: alles is dan ook keurig schoon. Het sanitair ziet er zeer verzorgd uit. De complete camping wordt goed onderhouden. Zo staan ook het gras, de planten en de bloemen er heel fris bij.

 

4 Kindvriendelijke camping

Kamperen bij de boer is een avontuur voor kinderen! Op de mini-camping is altijd wat te beleven. Je kunt hier fantastisch buitenspelen! Er is een prachtig groen speelveld waar je bijvoorbeeld kunt spelen met de bal of al het andere speelgoed dat op de boerderij te vinden is. Op een ander veld vind je een kleine speeltuin. Regent het? Maakt niks uit. Dan is er ook binnen nog genoeg te doen, bijvoorbeeld tafeltennis of tafelvoetbal. Je hoeft je hier dus niet te vervelen.

 

5 Midden in de Brabantse natuur

Voor de fietsende en wandelende natuurliefhebber is Geffen het ideale startpunt. Je zult je verbazen over de diversiteit van het Brabantse landschap. Het mooie is dat alle verschillende landschappen zich op korte afstand van de camping bevinden, dus aan jou de keuze.

 

Ga je bossen, polders en heide ontdekken, met af en toe een tussenstop in een pittoresk dorpje? Of wil je genieten van prachtige uitzichten over de rivier de Maas, vanaf de naastgelegen dijk? De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, ligt om de hoek. Dit is dé plek voor flora- en faunaliefhebbers: je vindt hier honderden soorten planten, bijna 150 vogelsoorten en tientallen verschillende zoogdieren, waaronder moeflons en Schotse Hooglanders.

 

6 Meer goed nieuws voor fietsers

De omgeving is dus prachtig en zeer geschikt om per fiets te ontdekken. De laatste jaren is er geïnvesteerd in goede fietspaden, waardoor het nog prettiger is om eens op de fiets te springen. Tussen Oss en Den Bosch is dit jaar bijvoorbeeld nog een snelfietsroute van 20 kilometer aangelegd.

 

Op de camping is je fiets trouwens ook in goede handen. Je kunt er je tweewieler veilig stallen in een overdekte ruimte. Ook aan elektrische fietsen is gedacht: die kun je hier opladen, zodat je er de volgende dag weer klaar voor bent om opnieuw een deel van het mooie Brabantse land te verkennen!

 

7 Oss, Den Bosch en Nijmegen op een steenworp afstand

Geffen is een gemoedelijk Brabants plaatsje met een paar fotogenieke molens, een fraaie kerk en de benodigde winkeltjes. Je kunt hier prima je boodschappen doen en verse broodjes halen bij de bakker. Behoefte aan iets meer? Dat kan ook, want Geffen is heel centraal gelegen. Oss ligt om de hoek en je staat ook zo in Den Bosch of in Nijmegen. Dat zijn leuke steden om te winkelen, een museum te bezoeken of een hapje te eten. Ideaal voor als je er een dagje op uit wilt.

 

8 Binnen een halfuur bij de Efteling en nog veel meer!

In de omgeving van de Geffense Berg is meer dan genoeg te doen. De zwemliefhebbers kunnen terecht bij bijvoorbeeld het Golfbad in Oss. Met onder meer een Berenbad voor de allerkleinsten en drie glijbanen voor stoere jongens en meiden. Pa en ma kunnen relaxen in het bubbelbad of de Turkse stoomcabine. Ook in het Sportiom in Den Bosch is een fijne plek voor waterratten en andere sportievelingen. Daarnaast rijd je vanuit Geffen in een halfuur naar de Efteling in Kaatsheuvel, waar jong en oud sprookjesachtige avonturen beleven. Voor de allerkleinsten zijn attractiepark Hemelrijk (met een overdekte speeltuin) en Hullie Speelboerderij minstens even leuk!

 

 

 

 

 

 

 

9 Een vette 9 op Zoover

De ervaringen van andere vakantiegangers zeggen misschien nog wel het meest. Op Zoover worden er mooie woorden gesproken over mini-camping de Geffense Berg. En daar zijn we trots op! Een paar van de uitspraken van onze gasten:

 

“Frans en Liesbeth waarborgen dat Brabantse gevoel. Genieten van je vakantie is het motto wat zij voor ogen hebben voor iedere campinggast. Ze verzetten veel werk, waardoor de camping er netjes uitziet en het sanitair er keurig schoon is. En voor een praatje is ook alle tijd.”

 

“We zouden er een week blijven maar vonden het zo leuk dat we er nu na 3 weken jammer genoeg naar huis moeten.”

 

“Het is een aanrader voor een ieder die er eens wat rust wil en wil ontspannen in een landelijke sfeer, met alle mogelijkheden die men zich maar kan wensen. Zoals diverse fiets- en autoroutes. Ook de kinderen kunnen zich er prima vermaken want zelfs speelgoed is er aanwezig en een mini kinderboerderij is aanwezig.”

 

 

 


 

Recenties

We vinden het altijd leuk om reacties te krijgen van onze gasten over hun ervaringen op onze camping. Graag delen wij deze ervaringen ook met u!

 
Wij staan al ongeveer 10 jaar op deze camping. Heerlijk rustig en goed onderhouden, met en schoon sanitair. Een praatje kan er altijd af. Aan jong en oud wordt ook gedacht, zeker met warm weer zal er altijd voor de kinderen een ijsje door Liesbeth uitgedeeld worden wat zeker de kinderen lekker vinden. Er is voor elke leeftijd wel speel gelegenheid.
En dan hebben we nog de dieren. Pas uitgebreid met de koe en de twee kalfjes. De kangoeroes doen hij bij de kinderen ook altijd goed vooral als er kleintjes geboren zijn.
Er is goede parkeergelegenheid en aan de fietsen wordt natuurlijk ook gedacht, zelfs de elektrische fietsen.
Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de mini-camping. Deze is namelijk van alle gemakken voorzien, zeker ook met kleine kinderen.
- Chef en Leny

 


 

Historie

Bergstraat 6

Wist u dat de familie van Dinther al heel lang woonachtig is op de Bergstraat in Geffen? De kleine Teus inmiddels de zevende generatie is die op dit adres woont!